Het sop of de kool

Wie ben ik?

Ik hou van schrijven. Zo lang als dat ik me kan herinneren, schrijf ik. Verhalen, gedichten en later ook redactiewerk. Ik haalde mijn MA Engelse Taal en Literatuur aan de Universiteit Leiden, deed een minor journalistiek en nieuwe media en pende vrolijk kladblokken vol met verhalen.  Maar ik hield me altijd een beetje op de achtergrond.

Vorig jaar ben ik het pad ‘serieus schrijverschap’ ingeslagen en verdwaalde direct in het grote donkere bos van goede teksten. Hoe schrijf je die? Waar moet je allemaal op letten? Is er überhaupt wel zoiets als ‘een goede tekst’ en is schrijven wel te leren? Met al dat soort vragen in mijn pen ben ik op onderzoek gegaan en probeerde de gevonden kennis tussen de regels van mijn teksten te verwerken.

Een aantal verhalen en gedichten van mijn hand haalden een bundel, haalde de finale of kwamen niet eens in de buurt. Ik werd in 2018 genomineerd voor de Editio Debutantenprijs en toen kwam de vraag ‘wat wil ik eigenlijk?’ Of beter gezegd, het antwoord kwam steeds meer naar voren. Ik wilde debuteren. Met een boek. Het liefst nog dit jaar. Maar dat is onmogelijk want ik sta nog aan het begin van die lange kronkelige, hobbelige en misschien zelfs eindeloze weg.

En toch sla ik hem in. Ga je mee?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *